Sportovní rozměr katastrofy v Turecku: Zemřel fotbalista z Afriky!

Christian Atsu

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. února 2023 21:40

Záchranáři v turecké provincii Hatay v sobotu vyprostili z trosek jeho domu tělo bývalého fotbalisty londýnské Chelsea a dosavadního hráče tureckého Hataysporu Christiana Atsua. Záhy po zemětřesení se spekulovalo o tom, že přírodní katastrofu, která si dosud vyžádala 46000 obětí, přežil a podařilo se ho vyprostit. Tato zpráva ale byla následně dementována. Nyní přišla zpráva, kterou nechtěl nikdo slyšet.

"Atsuovo bezvládné tělo bylo nalezeno pod troskami. Našel se i jeho telefon. Pořád se vynášejí další věci," oznámil nalezení těla Chrstiana Atsua po dvou týdnech od zemětřesení jeho agent Murat Uzunmehmet.

Podle trenéra Hataysporu se jedná o nešťastný příběh i proto, že Atsua měl původně z Turecka několik hodin před zemětřesením odletět, ovšem po jeho posledním zápase v dresu Hataysporu, kdy proti Kasimpase vstřelil vítěznou branku, si tento úmysl rozmyslel.

Připomeňme, že do Hataysporu přestoupil loni v září, před tím oblékal dres například portugalského Porta, se kterým v roce 2013 vyhrál ligu. Následně přestoupil na Ostrovy do Chelsea, ovšem ani jednou za ni nakonec nenastoupil. Postupně totiž hostoval v Arnhemu, Evertonu, Málaze a Newcastlu a právě do tohoto posledně jmenovaného klubu v roce 2017 přestoupil a vydržel tam až do roku 2021.

Kromě toho byl Atsu i ghanským reprezentantem, jelikož právě za Ghanu odehrál celkem 65 utkání a byl u toho, když tato africká země ovládla africké mistrovství v roce 2015. Rok před tím se pak ukázal i na světovém šampionátu v Brazílii.

Témata: Christian Atsu Zemětřesení