Martina Sáblíková obsadila ve finále Světového poháru druhé místo na 3000 metrů

Martina Sáblíková

Autor: ČTK

17. února 2023 21:40

Rychlobruslařka Martina Sáblíková obsadila ve finále Světového poháru v Tomaszówě Mazowieckém druhé místo v závodu na 3000 metrů a v konečném hodnocení disciplíny se posunula na pátou příčku.

Stejně jako minulý týden v předposledním závodu seriálu na této dráze nestačila jen na Norku Ragne Wiklundovou, která ovládla i celkové hodnocení dlouhých tratí.

Pětatřicetiletá Sáblíková se v Polsku vrátila k závodění po prosincovém zranění v Calgary, kde se při pádu řízla bruslí do nohy. Dnes byla na trojce zhruba o půl sekundy rychlejší než minulý týden, časem 4:05,67 minuty ale na Wiklundovou ani tentokrát nestačila. Norka zajela nový rekord dráhy 4:02,79 a českou reprezentantku porazila o 2,88 sekundy.

Třetí skončila třiadvacetiletá Nizozemka Joy Beuneová, která startovala ve dvojici se Sáblíkovou a s trojnásobnou olympijskou šampionkou se vytáhla. Na stejné místo se posunula i v konečném hodnocení. Druhá skončila Kanaďanka Isabelle Weidemannová, jež dnes obsadila čtvrtou příčku.

Před Sáblíkovou, která Světový pohár na dlouhých tratích v minulosti třináctkrát vyhrála, skončila v hodnocení ještě další Kanaďanka Ivanie Blondinová.

Témata: Martina Sáblíková