Mistrovství světa v biatlonu: Davidová skončila šestá ve sprintu

Markéta Davidová

Autor: ČTK

11. února 2023 16:21

Biatlonistka Markéta Davidová skončila na mistrovství světa v Oberhofu šestá ve sprintu. Střílela bezchybně, ale na nejlepší nestačila v běhu. Na vítěznou domácí Němku Denise Herrmannovou-Wickovou ztratila 50,5 sekundy. Úvodní individuální závod se vydařil loňské juniorské mistryni světa Tereze Voborníkové, která minula až poslední terč a obsadila 18. příčku.

"Celkový výsledek vypadá dobře. S výkony Makuly a Terky musíme být spokojení. Markéta předvedla velmi pěkný výkon a šesté místo je lepší než sedmé. Některé závodnice ale byly dnes až neuvěřitelné rychlé," řekl novinářům trenér ženské reprezentace Egil Gjelland.

Davidová měla startovní číslo tři, takže na trať vyrážela jako první z favoritek. Vyčistila všech deset terčů, ale postupně se ukazovalo, že na trati nepatřila zdaleka k nejrychlejším. Měla až třiadvacátý běžecký čas.

"Samozřejmě mě mrzí, že dvě nuly na medaili nestačí. Musím to brát, jak to je. Na trati to není úplně ideální, jak bych si představovala. Dvě nuly se ale počítají. Vzhledem k tomu, že to je můj nejlepší výsledek na střelnici v této sezoně, jsem ráda, že to vyšlo právě tady," uvedla Davidová.

Stejně jako ona se vyhnuly trestnému kolu i všechny medailistky. Herrmannová-Wicková zvítězila o 2,2 sekundy před Hannou Öbergovou, třetí skončila další Švédka Linn Perssonová. Za ní Davidová zaostala přibližně o 24 sekund.

Témata: Markéta Davidová Biatlon