Bára Strýcová hlásí návrat na kurty: Už trénovala s Kvitovou!

Barbora Strýcová s Petrou Kvitovou.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. února 2023 12:44

Skoro před dvěma lety oznámila konec své hráčské kariéry, především kvůli mateřství, nyní to vypadá na velký návrat. Řeč je o tenistce Barboře Strýcové, která se nemohla patřičně rozloučit se svými příznivci. Tentokrát by měla mít příležitost.

Šestatřicetiletá tenistka Barbora Strýcová se hodlá vrátit na scénu, napsala to na svém instagramovém účtu k fotce z tréninku ve společnosti Petry Kvitové. Vedle toho přidala i video z posilovny. "V létě se zase (na chvíli) uvidíme na kurtech," napsala konkrétně rodačka z Plzně.

V květnu 2021 Strýcová oznámila, že ukončuje svou kariéru. Čtyři měsíce na to pak svět obletěla šťastná zpráva o narození syna Vincenta. V rozhovoru pro média se tehdy nechala slyšet, že by se přeci jenom ráda oficiálně rozloučila s fanoušky přímo na kurtu, ideálně na milovaném Wimbledonu. Právě v londýnském All England Clubu triumfovala ve čtyřhře a ve dvouhře se tam nejdále dostala až do semifinále.

"Sama pro sebe si chci zahrát ještě jeden zápas s diváky. Loučím se s kariérou a nepředpokládám, že se vrátím na okruh, ale chtěla bych mít rozlučku s fanoušky," řekla Strýcová před dvěma lety.

Strýcová během své kariéry na okruhu WTA získala dva tituly v singlu a hned 31 v deblu. Spolu s Lucií Šafářovou pak získala bronzovou olympijskou medaili z Ria de Janeira v roce 2016. Jejím nejvyšším umístěním v žebříčku WTA v rámci singlu pak bylo šestnácté místo.

Témata: Strýcová Barbora Záhlavová tenis