Česko - Švýcarsko 9:1. Mladíci si zahrají o medaile, čtvrtfinálového soupeře deklasovali

Hokej, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. ledna 2023 22:00

Nadějně rozehraný juniorský šampionát dnes dospěl do klíčové fáze, české mladíky čekalo po vítězství ve skupině čtvrtfinálové utkání se Švýcarskem. Úvod se jim sice nevydařil, o medaile si ale zahrají. Nakonec totiž diváci sledovali demolici s konečným výsledkem 9:1.

Švýcaři skončili ve druhé skupině na čtvrtém místě a v utkání byli outsidery. Jenže vstup se jim mimořádně vydařil a hned v úvodní minutě čtvrtfinále skóroval z první střely Robin, který jel sám na brankáře Suchánka. Ve čtvrté minutě ale při ve hře ve čtyřech pronikl vpřed obránce Svozil a nabídl puk Kulichovi, který mířil přesně.

I druhou branku vstřelili čeští junioři ve čtyřech, tentokrát však dokonce v oslabení. Z tlaku vymanil čtveřici Marcel, který vyrazil dopředu a dotáhl perfektní blafák. Stejný hráč pak nechyběl u další brankové situaci, rozhodčí ji ještě řešili u videa. Gól na 3:1 pro Česko ovšem potvrdili. 

V druhé třetině patřil úvod naopak našim, kdy se do puku opřel obránce David Jiříček a propálil všechno, co mu stálo v cestě. V 26. minutě se podruhé v zápase gólově prosadil Kulich. Národní tým také v prostřední části využil přesilovku ranou Szturce. Sedmou branku přidal ještě před přestávkou Šalé.

Český gólostroj pokračoval i ve třetím dějství, když se tečovanou ranou opět zapsal do statistik Marcel. Krátce po něm se podruhé trefil také Szturc. Zbytek čtvrtfinále se v podstatě jen dohrával. O semifinálovém soupeři juniorů rozhodnou až noční zápasy. 

Témata: hokej Hokej MS