Anna Kellnerová zaváhala a Lions ve finále Super Cupu neuspěli

Anna Kellnerová 2

Autor: ČTK

20. listopadu 2022 21:35

Domácímu týmu Prague Lions se finále Super Cupu nevydařilo. Při vyvrcholení Prague Playoffs nenavázal na třetí místo z dlouhodobé části soutěže a obsadil šestou příčku. O reálnou naději na medailové umístění ho připravilo velké zaváhání Anny Kellnerové s klisnou Catch Me If You Can v prvním kole.

Super Cup vyhráli Miami Celtics, jehož tři jezdci ve dvou kolech nasbírali 12 trestných bodů a měli ve druhém kole lepší součet časů než rovněž dvanáctibodový Valkenswaard United.

Při čtvrtém ročníku Prague Playoffs se Lvi poprvé dostali do šestičlenného finále, kam postoupili jako pátí z pátečního semifinále. Jejich finálové vystoupení zahájil solidně Belgičan Pieter Devos, který s Nascarem získal jen čtyři trestné body za jednu chybu na překážce. Kellnerové ale pak nevyšel nájezd na dvojkombinaci s motivem orloje, její klisna neodskočila a musely na překážku najíždět znovu.

Napodruhé česká jezdkyně a manažerka týmu v sedle Catch Me If You Can záludnou překážku zdolala, ale ke třem penalizacím za chyby na skocích dostala další čtyři trestné body za neposlušnost a sedm bodů za každou započatou sekundu, o kterou překročila předepsaný čas. Celkem tak přidala na konto Prague Lions 23 trestných bodů, další čtyři měl v prvním kole Belgičan Niels Bruynseels s Deluxem. Celkový výsledek 31 trestných bodů byl nejhorší ze šestice finalistů v prvním kole.

Ve druhém Prague Lions nastupovali jako první a svou pozici nevylepšili. Devos a Kellnerová udělali po dvou chybách na překážkách, Bruynseels shodil jednou. Své účinkování na pražském vyvrcholení okruhu Global Champions zakončili na 51 trestných bodech.

Témata: Anna Kellnerová