HC Dynamo Pardubice zvítězilo na ledě Třince 3:2

Hokej, ilustrační foto

Autor: ČTK

28. října 2022 11:09

Hokejisté Pardubic zvítězili v předehrávaném utkání 15. extraligového kola na ledě Třince 3:2. Dynamo během druhé třetiny otočilo stav z 0:1 na 3:1, když se dvakrát během 159 sekund prosadil útočník David Cienciala, jenž hokejově vyrůstal právě v Třinci.

Východočeši tak zdolali Oceláře i ve druhém vzájemném souboji sezony a po pátém vítězství za sebou si upevnili vedení v tabulce.

 

Atraktivní souboj domácích obhájců mistrovského titulu s lídrem soutěže a hlavním favoritem na zlato měl trochu ospalý úvod. Rychleji do tempa pak naskočili Oceláři, kteří nakonec vyhráli úvodní část na střely na branku drtivým poměrem 14:4.

Do skóre však tuto převahu promítli pouze jedním vstřeleným gólem. V polovině třetiny pálil nebezpečně Buček, jeho střelu Frodl vyrazil, ale slovenský útočník následně vydoloval znovu kotouč v rohu kluziště. Další jeho střelecký pokus Frodl ztěžka zastavil ramenem, Buček se sice nedostal k dorážce, ale kotouč "vyplaval" před Draveckého, který dorážkou do odkryté branky otevřel skóre.

Ve druhé dvacetiminutovce si však oba celky role zcela prohodily a na ledě dominovali Východočeši. Už po 110 sekundách si puk odražený od zadního hrazení našel Říčka a vyrovnal. Před polovinou základní hrací doby přišlo domácí hodně draho nesportovní chování Daňa. Jen na 32 sekund zkrátil jeho menší trest Ciencala ranou z kruhu bez přípravy.

Ve 33. minutě Radil nahodil na branku kotouč, který Kacetl zastavil, ale nestihl včas schovat pod lapačku. Dojíždějící Ciencala mu ho čepelí vyškrábl a šikovně zvýšil už na 3:1 pro hosty. Ve 37. minutě se Daňo provinil stejným způsobem znovu. Hosty sice okamžitě připravil o přesilovku Košťálek, jenže po chvilce se provinili i Čukste a technickým prohřeškem Kacetl, přesilovku čtyři na tři a ani více než minutovou pět na tři však hráči Dynama nezužitkovali.

Z nástupu domácích do třetího dějství bylo rychle zřejmé, že s nepříznivým stavem touží ještě něco udělat a odmítají se smířit s porážkou. Porci energie navíc jim dodal zkušený obránce Jeřábek, který po krátkém nápřahu z otočky prostřelil chumel hráčů před Frodlem a i díky teči Adama Musila snížil.

Jen o chvilku později se na něho řítil samotný Hudáček, který zkusil blafák do bekhendu, ale neuspěl. Před polovinou třetiny nenašla kýžený cíl ani Marinčinova dorážka. Na druhé straně usměrňoval Matýsovu nabídku Říčka, ale Kacetl byl pozorný. V šanci na srovnání stavu nevyzrál na Frodla Voženílek.

Velkou komplikací pro hosty byl v končící 58. minutě Radilův trochu nešťastný faul vysokou holí na Douderu, po němž útočník inkasoval trest na 2+2 minuty. V samém závěru podpořili Oceláři početní výhodu hrou bez gólmana, ale Pardubičtí odolali bez úhony.

Témata: hokej