Cyklokros Tábor 2022: Vyhrála van Empelová, Ježek byl v závodě juniorů druhý

Ilustrační fotografie.

Autor: ČTK

23. října 2022 16:09

Nizozemka Fem van Empelová vyhrála v Táboře i třetí závod v této sezoně Světového poháru v cyklokrosu. Debutující Kristýna Zemanová dojela čtrnáctá. Václav Ježek obsadil v závodě juniorů druhé místo, Pavel Šumpík skončil devátý. Vanda Dlasková byla mezi juniorkami desátá.

Empelová kontrolovala dění v čele od samého začátku a o svém triumfu rozhodla v posledním šestém okruhu, když odjela soupeřkám z vedoucí skupinky. Vítězství před krajankami Puck Pieterseovou a Annemarií Worstovou si pak mohla vychutnat s rukama nad hlavou.

Brzy devatenáctiletá Zemanová se nejlepších držela první třetinu závodu, kdy byla členkou vedoucí třináctky. Nakonec dojela s mankem necelých dvou minut na vítězku, ale spokojená s předvedeným výkonem.

"Je to pro mě docela velké a příjemné překvapení. Když se mě ptali před závodem na nějaké cíle, tak jsem si říkala, že bude super zopakovat zase tu dvacítku z minulého roku. Myslím, že konkurence je možná ještě o chlup větší než minulý rok. Patnáctku jsem brala jako něco neuvěřitelného, ale povedlo se. Nemám slov. A jsem ráda, že mi to takhle sedlo," řekla novinářům Zemanová.

O dosud nejlepší dnešní umístění českých barev se postaral hned na úvod junior Ježek, jehož porazil pouze Léo Bisiaux z Francie. "Byl to pro mě obrovský zážitek, slyšet to bušení diváků do bariér a jet si pro druhé místo. To je něco krásného," řekl Ježek.

Témata: cyklisté Cyklistika