SK Slavia Praha zdolala řecký Panathinaikos 2:0

SK Slavia Praha

Autor: ČTK

4. srpna 2022 21:33

Ve čtvrtek se představily na evropské scéně dva zbývající čeští účastníci v letošních předkolech evropských klubových soutěží. V rámci bojů o Evropskou ligu se v jejím 3. předkole poprvé letos ukázalo na mezinárodním poli Slovácko, které muselo ke svému prvnímu zápasu odcestovat do Istanbulu, kde se utkalo s tamním slavným celkem Fenerbahce. V tomto střetnutí byla znát různá kvalita týmů a potvrdil se tak fakt, že Slovácko bylo právem v tomto utkání pasováno do role outsidera. Prohrálo totiž celkem jasně 0.3 a ještě navíc dohrávali o deseti po vyloučení Hofmanna.

To daleko nadějnější výsledek do odvety si vytvořila v rámci 3. předkola Evropské konferenční ligy pražská Slavia. Ta na svém stadionu hostila neméně těžkého soupeře Panathinaikos Atény, který však Slavii nahrál do karet, když šel do deseti a přesilovku ještě do konce první půle využil Schranz. Ve druhé půli pak branku na konečných 2:0 přidal po rychlé akci Usor. I slávisté však dohrávali o deseti lidech, když byl vyloučen Santos.

Pražany poslal v druhé minutě nastavení první půle v krátké přesilovce po vyloučení Sebastiana Palaciose do vedení Ivan Schranz a pojistku přidal v 56. minutě střídající Moses Usor. Chvíli předtím dostal červenou kartu i domácí Eduardo Santos. Odveta se hraje za týden na půdě vítěze Řeckého poháru.

Slavia na cestě do skupiny musí zdolat tři soupeře, přes jednoho již přešla, když ve 2. předkole s celkovým skóre 11:0 vyřadila gibraltarského outsidera St Joseph's. V případě postupu přes aténský celek by český vicemistr v závěrečném play off narazil na lepšího z dvojice Trnava - Čenstochová.

Témata: sk slavia praha