Čtyřnásobný mistr světa, Sebastian Vettel, končí svoji kariéru ve Formuli 1: Oznámil to na svém novém Instagramu

Sebastian Vettel

Autor: Zdeněk Tuhý, stars24.cz

28. července 2022 13:11

Sebastian Vettel neměl za celou svoji kariéru žádný účet na sociálních sítích. Nedával vědět o svém soukromí a okolí. Byl zkrátka viděn viděn pouze on na závodní dráze.

Vše se změnilo dnešním ránem, kdy si založil instagramový účet, který je ověřený. Mezi fanoušky a médii to vyvolalo rozruch a veliký zájem. Za několik hodin ho začalo sledovat mnoho fanoušků. Mezi sledujícími je také jeho bývalý týmový kolega Charles Leclerc, a také jeho bývalé týmy Ferrari s Red Bullem.

I přesto, že na profilu nebyl žádný příspěvek, nasbíral za několik 725 tisíc sledujících, to se však změnilo. V poledne zveřejnil první video, které však mnoho fanoušků nepotěšilo, protože v něm oznamuje svůj odchod z Formule 1. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Sebastian Vettel (@sebastianvettel)

V letošním roce se už delší dobu mluvilo o jeho možném odchodu s F1, ale nikdo si to nechtěl připustit a tím pádem je to i tak pro většinu fanoušků veliký šok.

Strhla se veliká vlna děkovných zpráv za jeho roky, které v F1 strávil. Mezi zprávami se objevily také týmy Red Bull, se kterým vyhrál čtyři tituly mistra světa, a dále se přidalo Ferrari s Mercedesem. 

„Měl jsem tu čest pracovat s mnoha fantastickými lidmi za posledních 15 let. Je jich příliš mnoho, abych je mohl jmenovat a poděkovat jim. Během posledních dvou let jsem byl jezdcem týmu Aston Martin a přestože naše výsledky nebyly tak dobré, jak jsme doufali, je mi zcela jasné, že se vše dává dohromady, aby mohl tým v nadcházejících letech závodit na té nejvyšší úrovni," uvedl Sebastian Vettel.

Témata: Sebastian Vettel