David Pastrňák o výhře nad Norskem: Důležitý zápas, ale spokojeni nejsme

David Pastrňák 2

Autor: ČTK, stars24.cz

22. května 2022 9:39 | Aktualizováno: 22. května 2022 12:48

Třemi body za dvě branky a jednu asistencí se podepsal útočník David Pastrňák na mistrovství světa v Tampere pod výhru českých hokejistů nad Norskem 4:1, která je přiblížila k postupu do čtvrtfinále.

Pastrňák, který už ve čtvrtek proti Lotyšsku pomohl k výhře 5:1 gólem a asistencí, v 7. minutě v přesilovce otevřel skóre střelou z levého kruhu po přihrávce Davida Krejčího.

"Vždycky je dobré dát první gól proti papírově slabším soupeřům. Byl to pro oba důležitý zápas, o čtvrtfinále šlo nám i Norům, takže nějaká nervozita tam byla na obou stranách. S hrou spokojení tedy určitě nejsme, naštěstí je výsledek pro nás ale dobrý," řekl novinářům Pastrňák.

Ve 23. minutě zvýšil v další početní výhodě Jakub Vrána, ale Nové pak dělali českému týmu ve druhé třetině velké problémy. "Oni nás při hře pět na pět přehráli obrovsky, měli tam pár zámků v obranném pásmu. Všechno to vznikalo ale z našich chyb, ztráceli jsme hodně puků, nedrželi se v útočném pásmu. Proti Lotyšům jsme to tam měnili, byli právě na kotouči silní. Teď tam bylo hodně chyb při přechodu modré, přišla ztráta a šli proti nám. Je vidět, že spolu hrají už dlouho, hodně jmen se tam opakuje každý rok dokola. Takže o sobě vědí. Byli lepší ve druhé třetině," uznal Pastrňák.

Zápas přinesl řadu potyček. "Oběma týmům šlo o čtvrtfinále, oba věděli, že musí vyhrát. Tohle k tomu patří. Musíme zůstat disciplinovaní celých šedesát minut. Nějaká oslabení tam byla zbytečná, to si dovolit nesmíme," prohlásil Pastrňák.

Témata: David Pastrňák Hokej MS