Češi hlásí velkou posilu! David Pastrňák přijede na MS, z NHL dorazí ještě jeden hráč

David Pastrňák s přítelkyní Rebeccou. 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. května 2022 15:00

Je to oficiální! Českou hokejovou reprezentaci posílí na probíhajícím světovém šampionátu ve Finsku útočník Bostonu David Pastrňák. Do dnešního utkání s Rakouskem ale pochopitelně ještě nenaskočí.

Národní tým dnes oznámil, že Pastrňák dorazí za týmem do Tampere, přijet by měl také útočník Toronta David Kämpf. Reprezentace ovšem eviduje už po dvou zápasech i jednu ztrátu.

Mistrovství světa skončilo pro Dominika Simona, do dnešního utkání tak reprezentace nepostaví ani čtyři kompletní útoky. Pastrňák a Kämpf se totiž teprve připojí.

👥 Proti Rakousku nastoupíme se změnami v útocích, Michalem Kempným v první obranné dvojici a Karlem Vejmelkou v brance. Začínáme 15:20, držte palce u @sportCT 💪#narodnitym #jakolev #mshokej #IIHFWorlds pic.twitter.com/ugaBNDeB3p

— Hokejový nároďák (@narodnitym) May 17, 2022

V brance dostává přednost Marek Langhamer, premiéru si v úterním utkání odbude obránce Michal Kempný, a to v první obraně s Filipem Hronkem. Z útoků vydržel pohromadě pouze ten první, k Hertlovi s Vránou se nově postaví do lajny Hynek Zohorna.

Úvodní buly zápasu s Rakouskem, třetího v základní skupině, vhodí rozhodčí v 15:20. Přímý přenos vysílá ČT sport. 

Témata: Hokej MS David Pastrňák