Covid zasahuje i do sportu. Karanténa se nevyhla celému hokejovému týmu!

Hokej, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

13. ledna 2022 17:20

Hokejisté Českých Budějovic museli kvůli nákaze několika hráčů koronavirem do karantény a nenastoupí k nejbližším dvěma extraligovým utkáním. V pátek měli hrát v Litvínově a v neděli v Karlových Varech.

"Krajská hygienická stanice nařídila z důvodu nákazy několika hráčů nemocí covid-19 mužstvu do neděle karanténu. V pondělí by se měl Motor po ukončení karantény vrátit do tréninku, úterní domácí duel s Vítkovicemi by se tak měl uskutečnit," uvedl šestý celek extraligové tabulky.

V extralize jde o druhý takový případ v krátké době. Přesně před týdnem museli do karantény také hokejisté Třince. Přestože se Oceláři vracejí po týdnu a odložení tří zápasů k tréninku, problémy v jejich mužstvu i nadále přetrvávají. V pátek sice obhájce titulu odehraje domácí duel 41. kola proti poslednímu Zlínu, ale v neděli v Olomouci nenastoupí.

Při testech potřebných pro výstup z karantény se totiž objevilo několik dalších pozitivních nálezů na koronavirus u hráčů, kteří byli před týdnem negativní. Zatímco Berani nesouhlasili s odkladem utkání, s Olomoucí se Třinečtí na odložení duelu domluvili. V pátek tak Slezanům pomůžou hráči z partnerského prvoligového Frýdku-Místku a juniorky.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) hokej