Tenis: Petra Kvitová, Barbora Krejčíková i Karolína Plíšková v Cincinnati bodují!

Petra Kvitová

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

19. srpna 2021 10:37

Do osmifinále turnaje v Cincinnati postoupily čtyři české tenistky. Barbora Krejčíková porazila v druhém kole Ukrajinku Dajanu Jastremskou 6:1, 7:6 a Karolína Plíšková zdolala Julii Putincevovou z Kazachstánu 6:3, 6:2.

Petra Kvitová přehrála 6:2, 6:4 Veroniku Kuděrmětovovou z Ruska, Muchová si poradila 6:4 a 6:2 se sedmou nasazenou Biancou Andreescuovou z Kanady.

Kvitová do zápasu vstoupila skvěle, první set získala za 36 minut a ve druhém se ujala vedení 4:1. Pak se Kuděrmětovová zvedla a srovnala, větší drama ale dvojnásobná wimbledonská vítězka nedovolila.

Čtyřiadvacetiletá Muchová sice jako první ztratila servis, ale poté za stavu 3:4 v dlouhém gamu udržela podání a vzápětí získala rozhodující brejk první sady. Ve druhé už měla nad předloňskou vítězkou US Open navrch a nerozhodila ji ani ztráta podání, po níž Andreescuová snížila na 2:4.

Letošní vítězku Roland Garros Krejčíkovou čeká v dalším zápase souboj s jinou grandslamovou šampionkou Španělkou Garbiňe Muguruzaovou, které v jediném dosavadním vzájemném utkání podlehla v březnu ve finále v Dubaji.

Plíšková opět narazí na Američanku Jessicu Pegulaovou, s kterou letos hrála už čtyřikrát a ani jednou neuspěla. Domácí tenistka prošla do osmifinále bez boje, neboť Rumunka Simona Halepová k zápasu s ní nenastoupila. Bývalou světovou jedničku, která se vrátila na okruh WTA po tříměsíční zdravotní pauze, vyřadilo ze hry svalové zranění.

Témata: tenis Petra Kvitová Karolína Plíšková Barbora Krejčíková