Stříbro a bronz! Železného nástupci vybojovali další dvě medaile pro Česko!

Jakub Vadlejch získal olympijské stříbro v hodu oštěpem. (7.8.2021)

Autor: stars24.cz, ČTK

7. srpna 2021 14:35

Čeští oštěpaři získali v Tokiu dvě olympijské medaile, Jakub Vadlejch stříbro a Vítězslav Veselý bronz. Lepší byl jen Ind Níradž Čopra. Největší favorit Němec Johannes Vetter nepostoupil do užšího finále.

Po úspěchu oštěpařů má česká výprava v Tokiu na kontě 11 medailí. Díky zisku čtyř zlatých, čtyř stříbrných a tří bronzových zažila nejúspěšnější letní hry v samostatné historii.

Oba čeští oštěpaři o sobě v posledních letech nedávali příliš vědět a ani letošní sezona až dosud nebyla oslnivá. Ale formu načasovali na nejdůležitější závod roku a ukázali, že oštěp je parádní česká disciplína. Trojnásobný olympijský vítěz Jan Železný v hledišti musel mít radost.

Finále začal nejlépe Čopra, který zvítězil už v kvalifikaci. Ve druhé sérii si vedení upevnil hodem dlouhým 87,58 metru. Třetím pokusem dlouhým 85,44 metru se k němu přiblížil Veselý, mistr světa z roku 2013, který tak daleko nehodil posledních pět let.

I Vadlejch si zapsal nejlepší výkon roku. V páté sérii hodil 86,67 metru a získal stříbro stejně jako na mistrovství světa před čtyřmi lety. Veselý si ve svém čtvrtém olympijském finále zopakoval devět let starý bronz z Londýna, který však získal až dodatečně.

Témata: Vítězslav Veselý (oštěpař) Jakub Vadlejch Olympijské hry 2021 (Tokio)