Strach o sportovní hvězdu: Legendární Pelé zkolaboval

Pelé

Autor: stars24.cz

19. ledna 2018 19:42

Brazilská fotbalová legenda, sedmasedmdesátiletý Pelé, skončila v nemocnici. Podle britského deníku Daily Mail bývalý sportovec zkolaboval kvůli „těžkému vyčerpání".

Celý svět teď čeká na zprávy z Brazílie. Média totiž informují o tom, že Pelé ve čtvrtek zkolaboval. „Pele dostává tekutiny a lékaři sledují jeho zotavování," uvádí se v oficiálním prohlášení. 

„V ranních hodinách ve čtvrtek ráno se Pelé zhroutil a byl odvezen do nemocnice v Brazílii, kde prošel řadou testů, které podle všeho ukazují na těžké vyčerpání," uvedla ve svém prohlášení Asociace fotbalových žurnalistů (FWA).

Pelé má i ve fotbalovém důchodu plné ruce práce, jako ambasador navštěvuje jednu zemi za druhou a propaguje fotbal po celém světě. Tento víkend měl navštívit Londýn, kde se měl v neděli konat večírek FWA.

Brazilec, který je jediným hráčem, který vyhrál tři světové poháry, byl v posledních letech hospitalizován kvůli problémům s ledvinami a prostatou a také podstoupil operaci kyčle.

Pelé je stále považován za největšího hráče všech dob, i když při svém posledním velkém mezinárodním vystoupení při losování mistrovství světa 2018 v Moskvě musel sedět v kolečkovém křesle.

Témata: Pelé Fotbal