Smrtelná nehoda na Klatovsku: Kamion byl na místě, kde neměl co dělat!

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

31. ledna 2024 9:41

Tragická nehoda, ve které sehrál hlavní roli kamion, se stala v Klatovech. Nákladní vozidlo se ocitlo na místě, kde nemělo co dělat, přičemž jednoho z členů posádky protijedoucího auta to stálo život. 

O nehodě, ke které došlo v ulici 5. května, informoval Deník. List upozornil, že v místě často dochází k tomu, že uvízne kamion, protože řidič přehlédne zákazovou značku. Tentokrát jel s nákladním vozidlem značky Ford i s návěsem od Železné Rudy.

"Podle dosud zjištěných informací přehlédl dopravní značku, která vyznačuje výšku viaduktu, a pod tento vjel. Došlo k zachycení konstrukce návěsu o konstrukci viaduktu a dále k deformaci a stržení konstrukce návěsu. Ta dopadla na protijedoucí osobní vozidlo Citroën, ve kterém cestovaly dvě osoby," řekla deníku policejní mluvčí Iva Vršecká.

Spolujezdec z osobního auta utrpěl zranění neslučitelná se životem, řidič byl převezen k lékařskému ošetření. Dechové zkoušky dopadly u obou řidičů negativně. Příčina a okolnosti nehody jsou předmětem probíhajícího policejního vyšetřování. 

Témata: Dopravní nehody Policie ČR Plzeňský kraj