Letiště Václava Havla Praha ve smutku. Otec střelce FF UK zde pracoval, informuje televize

Policisté zajistili místo tragické střelby na Filozofické fakultě UK. (21.12.2023)

Autor: Jan Novák

23. prosince 2023 14:09 | Aktualizováno: 23. prosince 2023 14:46

Jak server stars24.cz již včera informoval, první obětí střelce z filosofické fakulty U.K. byl jeho otec, kterého zastřelil ještě doma v Houstoni na Kladensku. Po čtvrtečním útoku v budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy truchlí i zaměstnanci pražského letiště. Otec střelce zde totiž pracoval, jak informuje TV Nova. 

"Vyjadřujeme hlubokou a upřímnou soustrast rodině našeho dlouholetého kolegy, který ve čtvrtek náhle přišel o život. S pozůstalými jsme v kontaktu, nabídli jsme jim pomoc a podporu," napsalo letiště na sociální síti X s tím, že tragédie nezasáhla pouze Karlovu univerzitu, ale i Letiště Václava Havla v Praze.

Dle informací zpravodajství televize Nova se otec střelce několik let věnoval zajišťování bezpečnosti na letišti. Jeho syn měl absolvovat na letišti krátkodobou brigádu jako asistent provozu terminálů, píše server TN.cz.

Podle zjištění televize, byl otec střelce na letiště velmi oblíbený. Nyní sdílí jeho kolegové na sociálních sítích příspěvky vyjadřující, jak jim bude chybět. Otec zemřel ve svém domě ještě předtím, než mladík vyrazil do Prahy, kde na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy realizoval plánovanou střelbu, při které zahynulo 14 lidí a desítky dalších byly zraněny.

Témata: střelba na pražské FF UK (21.12.2023) Letiště Václava Havla Praha