Požár v Pěčíně: Hořela střecha i stodola. Škoda činí přes čtyři miliony korun

Hasiči zasahovali u požáru v Pěčíně. (17.6.2024)

Autor: Jan Hrabě

18. června 2024 10:39

Hasiči od pondělního večera do nočních hodin zasahovali u rozsáhlého požáru stodoly a střechy přilehlého obytného domu v Pěčíně na Rychnovsku. Požár se podařilo zlikvidovat, škoda jde do milionů. Příčina události je předmětem vyšetřování. 

Hasiči přijali v pondělí večer hlášení o požáru stodoly, která přiléhá k rodinnému domu. První informace hovořily o tom, že se plameny šíří na střechu obydlené části budovy. Průzkumem se zjistilo, že se jedná o požár v plném rozsahu.

"Plameny se podařilo dostat pod kontrolu nasazením sedmi proudů. Zásah probíhal vnější i vnitřní cestou. Využili jsme také hašení z automobilového žebříku. V obci Pěčín jsme zřídili čerpací stanoviště. Průzkumná skupina vynášela majetek z nezasažené části objektu. Lokalizaci požáru vyhlásil velitel zásahu ve 22:03," uvedli hasiči na webu.

Požárníci začali následně odkrývat a rozebírat střechu. Likvidace byla ohlášena až po půl třetí ráno. Přes noc dohlížela na místo události místní hasičská jednotka. Starosta obce s rodinou řešil možnost nouzového ubytování a likvidaci požářiště. Škoda byla vyčíslena na 4,5 milionu korun. 

Český statistický úřad (ČSÚ) loni evidoval 818 požárů v Královéhradeckém kraji. Bylo jich o více než stovku méně než v předchozím roce. 

Témata: Požáry Hasiči Královéhradecký kraj