Hubnoucí Babiš se rozpovídal o cenách jídla ve Sněmovně. Za kolik jí poslanci?

Andrej Babiš

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. března 2023 18:52

Andrej Babiš sice ve čtvrtek oznámil lidem, že se dává na hubnutí, přesto dnes ve Sněmovně řečnil o jídle. Pojednáním o cenách ve sněmovní jídelně argumentoval pro zmrazení platů v politice. Minimálně tentokrát však nepochodil.

Prozradil však, kolik zákonodárci platí za pokrmy. Podle Babiše stojí smažený sýr 109, sekaný smažený řízek 105, hovězí vývar s játrovou rýží 25 a čočková s párkem dokonce jen 15 korun. 

"Já nevím, jestli vám není stydno, smažený vepřový řízek, pažitkové brambory 95 korun. A ty polévky a tak dále," pronesl k poslancům lídr hnutí ANO. 

Expremiér vyzval předsedkyni Poslanecké sněmovny Markétu Pekarovou Adamovou, aby se na ceny podívala. "Já to vůbec nechápu, já jsem měl špenátovou (polévku) za 15 korun a měl jsem tam vajíčko. Kolik stojí vajíčko? Sedm korun? Jak to můžou udělat za 15 korun?" nechápal. 

"Jakým právem my tady máme levnější to jídlo? Já nevím. Není to ostuda při těch platech? Smažený vepřový řízek za sto dvanáct? Fajn. Já bych chtěl požádat paní předsedkyni Sněmovny, aby se tomu věnovala," řekl Babiš. 

Témata: Andrej Babiš jídlo Poslanecká sněmovna