Zeman se přestěhoval. Kde ode dneška bydlí?

Miloš Zeman, prezident ČR

Autor: ČTK

7. března 2023 20:27

Prezident Miloš Zeman dnes naposledy pobýval v lánském zámku a odpoledne se přestěhoval do nového domu v Lánech. Do konce mandátu už nemá v plánu žádný oficiální program.

Poslední oficiální akci ve své hradní kanceláři měl Zeman v pátek, kdy na Pražském hradě přijal rakouského prezidenta Alexandera Van der Bellena. Od té doby pobýval na zámku v Lánech. Poslední jeho oficiální akcí byla v pondělí večer schůzka s premiérem Petrem Fialou (ODS).

Zeman se ještě na Pražský hrad vrátí ve čtvrtek dopoledne, aby poobědval s manžely Pavlovými. Oběd se bude konat ve Zlaté jídelně a trvat bude necelé dvě hodiny.

Zeman se společně s chotí Ivanou zúčastní i následné Pavlovy inaugurace. Do Vladislavského sálu přijdou společně s Václavem Klausem, Livií Klausovou a Dagmar Havlovou. Při slavnosti budou společně sedět v první řadě mezi hosty.

Končící prezident už dříve avizoval, že po skončení svého mandátu se chce věnovat zejména knihám. Počítá ale také se zřízením své kanceláře, ve které mu bude dělat asistentku jeho manželka.

Zeman na Hradě strávil dvě volební období. Zejména druhé z nich poznamenalo jeho zhoršující se zdraví, kvůli kterému musel být na podzim 2021 hospitalizován. Od propuštění z nemocnice o něj pečují na lánském zámku zdravotní sestry. Podle Mynáře Zeman s jejich omezenou péčí počítá i nadále.

Témata: Miloš Zeman