Markéta Pekarová Adamová si rýpla do Babiše: Pořád to nechápe, pracovat nechce

Markéta Pekarová Adamová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. února 2023 11:19

Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) má jako předsedkyně na starosti celou Poslaneckou sněmovnu. Sedět by v ní měl i expremiér Andrej Babiš (ANO), který v uplynulých dnech uvedl, že už pochopil, jak poslanci pracují. Pekarová Adamová s ním ale nesouhlasí.

Babiš minulý týden na tiskové konferenci po jednání vedení hnutí ANO prozradil, jaká bude jeho budoucnost v politice poté, co s Petrem Pavlem prohrál v prezidentské volbě. Bývalý premiér uvedl, že zůstane ve funkci řadového poslance a trochu se stáhne do ústraní.

"Konečně jsem pochopil, jak to funguje. Musíte tam být vždycky, když se kliká, jinak jsou v kancelářích. Je to fajn práce, já si to užívám," řekl k činnosti v dolní parlamentní komoře.

Předsedkyně Sněmovny Pekarová Adamová si mu ale dovolila oponovat. "Andrej Babiš řekl, že pochopil, jak funguje práce v PS. Prý je to o mačkání tlačítka. No evidentně nepochopil nic," reagovala na twitteru.

Dále zmínila, že součástí je i práce ve výborech. "On jediný není členem žádného a dnes je opět nepřítomen. Pro občany nepracuje a pracovat evidentně nechce," udeřila. 

Témata: Markéta Pekarová Adamová Andrej Babiš Poslanecká sněmovna