Mluvčí Petra Pavla Markéta Řeháková prozradila, na čem zvolený prezident pracuje

Petr Pavel

Autor: ČTK

1. února 2023 17:56

Na složení svého týmu, programu či na přípravě výjezdů do regionů chce tento týden pracovat nově zvolený prezident Petr Pavel. Postupně absolvuje jednání s ústavními činiteli a předsedy politických stran.

Pavel bude hledat vhodného kandidáta například na šéfa zahraničního odboru či šéfa protokolu, a to i ve spolupráci s ministerstvem zahraničí. Již dříve oznámil, že jeho mluvčí bude bývalá redaktorka Hospodářských novin a bezpečnostní analytička společnosti Semantic Visions Markéta Řeháková, kancléřkou se stane Jana Vohralíková, která v současné době zastává stejnou pozici v Senátu.

Do čela poradců se postaví Tomáš Richter, podnikatel a jeden ze zakladatelů Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky. Osobního tajemníka Pavlovi v době kampaně dělal Radko Hokovský, který dříve působil například v think tanku Evropské hodnoty. V těsné blízkosti Pavla by měl působit i na Hradě.

Do regionů se chce Pavel vydat už před březnovou inaugurací, konkrétně do Karlovarského, Ústeckého a Moravskoslezského kraje. Načerpat chce mimo jiné podněty od občanů pro jednání s vládou.

Témata: Markéta Řeháková Petr Pavel