Jak si kandidáti na prezidenta stojí u sázkařů? Babiš zamíchal kartami

Andrej Babiš

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. listopadu 2022 11:22

Stále ještě více než dva měsíce zbývají do třetí přímé prezidentské volby a brzy bude jasné, kdo získal dostatečnou podporu, aby mohl kandidovat. Podle sázkových kanceláří už však existuje užší výběr, z něhož lidé vyberou novou hlavu státu.

Nedělní oznámení a následné pondělní potvrzení kandidatury Andreje Babiše (ANO) na prezidenta pochopitelně zamíchalo kartami. Expremiér také ihned zahájil kontaktní kampaň.

I sázkové kanceláře promítly do svých kurzů výsledky posledních průzkumů. O Pražský hrad také podle nich reálně bojuje trojice kandidátů, kromě Babiše jde o dvojici Petr Pavel a Danuše Nerudová, kterou nepřímo podpořila koalice Spolu.

Dvě nejvýznamnější tuzemské společnosti v tomto oboru mají všechny tři zmíněné uchazeče o post hlavy státu do kurzu 5:1 na vítězství. Další kandidáti se už drží výrazně v pozadí.

Pro Tipsport je generál Pavel o malinko větší favorit s kurzem 1,95:1. Fortuna mu dává rovnou dvojku. Druhé místo drží Babiš (3,15:1 u obou firem). Nerudová má kurz 4, respektive 4,1:1. 

Témata: prezident čr Petr Pavel Andrej Babiš Danuše Nerudová