Hřib se nakazil covidem: Pracovat bude z domova, Praha čelí uprchlické vlně

Zdeněk Hřib

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

19. března 2022 11:00

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) se nakazil koronavirem. Na sociální síti uvedl, že nemoc se zatím výrazněji neprojevila, hodlá proto pracovat z domácí izolace. Hlavní město momentálně řeší především nebývalou uprchlickou krizi.

Hřib o pozitivním testu na covid-19 informoval na twitterovém profilu. "Tak mě to nakonec také dostihlo, i když zatím bez žádných výraznějších příznaků," napsal. 

COVID pozitivní. Tak mě to nakonec také dostihlo, i když zatím bez žádných výraznějších příznaků. Nerad bych měl ale jakožto primátor v této době nebývalé uprchlické krize, kterou řešíme, pracovní výpadek. Maximum možného se proto budu snažit řešit online z domácí izolace. 👍

— Zdeněk Hřib (@ZdenekHrib) March 19, 2022

Primátor připomněl, že hlavní město čelí kvůli válce na Ukrajině nebývalé uprchlické krizi, nechce tedy vypadnout z pracovního procesu. "Maximum možného se proto budu snažit řešit online z domácí izolace," dodal.

Pražské asistenční centrum v Kongresovém centru v pátek odbavilo přes 2100 uprchlíků. Více než třem stovkám z nich zajistilo ubytování, dalších dvě stě lidí bylo autobusy převezeno do dalších krajů. Praha už odbavila téměř 46 tisíc ukrajinských uprchlíků.

Témata: Zdeněk Hřib Praha Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)