Stále nevíte, koho volit? Internet podává nerozhodnutým pomocnou ruku!

Volby, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. října 2021 8:36

Dnes a zítra rozhodnou občané o dalším směřování České republiky, na programu jsou dlouho očekávané sněmovní volby. Spousta lidí se přitom rozhoduje na poslední chvíli.

Často o tom mluví sociologové a další odborníci, že se mnoho voličů rozhoduje až v posledním týdnu. Pokud stále patříte mezi nerozhodnuté, mohou vám být při rozhodování nápomocné volební kalkulačky.

Fungují na principu, kdy jsou kandidujícím subjektům či politikům položeny stejné otázky jako potenciálním voličům a na základě shody v odpovědích se po zodpovězení všech dotazů objeví výsledek.

Hned několik jich nabízí web volebnikalkulacka.cz. Vyzkoušet lze třeba inventuru hlasování v uplynulém funkčním období Poslanecké sněmovny nebo specializovanou kalkulačku pro mladé voliče.

Vícero kalkulaček nabízí také projekt Programy do voleb, jehož cílem je usnadnit každému, kdo se zajímá o volby, aby přehledně našel veškeré informace. Na webu nabízejí dvě kalkulačky. Rychlá varianta se skládá ze 40 otázek, verze pro nadšence jich obsahuje více než dvakrát tolik. 

Pamatujte však, že svůj hlas ve sněmovních volbách můžete odevzdat dnes mezi 14. a 22. hodinou a zítra mezi 8. a 14. hodinou. 

Témata: volby 2021 Volby