Zeman měl návštěvu z nemocnice! Ovčáček pak prozradil program!

Miloš Zeman, prezident ČR 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. října 2021 11:21

Mlčení ohledně prezidenta republiky Miloše Zemana během středy prolomili jeho mluvčí Jiří Ovčáček i mluvčí pražské ÚVN. Co jsme se dozvěděli o aktuálním rozpoložení hlavy státu?

Během úterního večera dokonce kolovaly na sociálních sítích zvěsti o Zemanově úmrtí. Dnes ráno je vyvrátil mluvčí Jiří Ovčáček, který prozradil, jaký je aktuální program hlavy státu.

"Pan prezident pracuje v Lánech, včera se věnoval přípravám oslav 28. října, podepsal dekrety vyznamenaných. V pátek se pan prezident chystá volit. Podrobnosti oznámíme zítra odpoledne. Pan prezident se též připravuje na povolební vyjednávání, už vzniká plán schůzek," uvedl na twitteru.

O návštěvě lékaře u prezidenta se však Ovčáček nezmínil. Potvrdili ji naopak zástupci pražské Ústřední vojenské nemocnice, kde byl Zeman nedávno hospitalizován.

"V pondělí 4. 10. 2021 navštívil ředitel ÚVN profesor Zavoral pana prezidenta v souvislosti s poskytováním zdravotní péče ÚVN panu prezidentovi. Šlo o předem dohodnutou pravidelnou návštěvu u pana prezidenta," uvedla mluvčí Jitka Zinke v tiskové zprávě. 

O Zemanově zdravotním stavu neinformovala. Hlava státu byla v září hospitalizována kvůli mírnému vyčerpání a dehydrataci, šlo o nejdelší hospitalizaci za jeho funkční období. 

Témata: Miloš Zeman Jiří Ovčáček