Premiér Babiš vzkazuje: Je šance na rozvolnění! Řekl, jak si to o Velikonocích nepokazit!

Andrej Babiš zveřejnil velikonoční poselství.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. dubna 2021 11:31

Epidemická situace v Česku se zlepšuje, ale panují obavy ze čtyř dní volna o Velikonocích. Proto se premiér Andrej Babiš (ANO) rozhodl promluvit k lidem a apelovat na ně, aby dodržovali opatření.

„Čekají nás čtyři dny volna, ale bohužel to budou zase Velikonoce s omezeními,“ začal premiér. „Je to velké zklamání pro nás všechny a všichni jsme si přáli, že na Velikonoce už budeme mít tu svobodu a volnost,“ konstatoval vzápětí a připomněl velké ekonomické ztráty, které mají hlavně podnikatelé v gastronomii, cestovním ruchu nebo kultuře.

Podle Babiše musí být stejně jako loni na jaře a před Vánoci hlavním cílem ochrana životů našich spoluobčanů. „Musíme udělat všechno pro to, aby náš zdravotní systém tuto nesmírnou výzvu zvládl. A on to zvládá,“ podotkl a poděkoval zdravotníkům. Podle svých slov myslí také na rodiče, kteří to rovněž nemají lehké.

Jsou Velikonoce. A já mám něco na srdci 🇨🇿 pic.twitter.com/ObL24CZjys

— Andrej Babiš (@AndrejBabis) April 1, 2021

„Někteří lidé mi píšou, že naše vláda a ministři nechápou, jak složitý je obyčejný život s neustálými omezeními a v uzávěrách, že vláda nechápe, co prožíváte, a že komplikujeme vztahy v rodinách. Já vám chci říct, že to tak není. My si to moc dobře uvědomujeme a je nám to líto,“ řekl předseda vlády na videu.

Babiš upozornil, že lockdowny začínají všude v Evropě, ukázal na Německo či Francii. „A my teď máme šanci na rozvolnění. Proto tyto Velikonoce musíme společně zvládnout,“ vzkázal občanům.

„Chci vás požádat a poprosit: Omezte o Velikonocích kontakty jen na vaši nejbližší rodinu. Pokuste si vzpomenout na první vlnu pandemie, kterou jsme zvládli jako jedni z nejlepších na světě,“ dodal Babiš s tím, že řešením pandemie jsou vakcíny proti koronaviru.

Témata: Andrej Babiš Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Lidé Velikonoce