Policie objasnila případ z Královéhradecka: Muž zavraždil manželku, až pak havaroval

Z nehody na Královéhradecku se vyklubala vražda.

Autor: Jan Hrabě

13. listopadu 2023 16:50

Vražda se nakonec vyklubala z páteční dopravní nehody na Královéhradecku, po které byli ve zdemolovaném vraku havarovaného auta nalezeni dva mrtví lidé. Muž měl podle policistů nejprve zavraždit svou manželku a až poté narazit s vozem do stromu. 

Královéhradecká krajská policie v pátek informovala o dopravní nehodě mezi obcemi Roudnice a Homyle. Došlo k ní téhož dne krátce po půl třetí odpoledne, nepřežil ji manželský pár. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému, silnice byla až do večerních hodin uzavřená. 

Příčina nehody se stala předmětem vyšetřování, protože strážci zákona zprvu nebyli schopni vysvětlit, proč vozidlo vyjelo mimo vozovku a narazilo do vzrostlého stromu. Dnes policie informovala o pokroku v případu.

Ohledání těl na místě vedlo ke zjištění, že jedna osoba byla násilně usmrcena. "Šetřením se prokázalo, že osmatřicetiletý řidič vozidla usmrtil několika bodnořeznými ranami svou sedmatřicetiletou manželku, kterou naložil do auta, a poté s největší pravděpodobností úmyslně narazil do stromu, čímž došlo k jeho usmrcení a požáru vozidla," uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová. 

Policie zahájila trestní řízení pro zvlášť závažný zločin vraždy a přečin poškození cizí věci. Případ bude pravděpodobně po prošetření odložen, protože nelze stíhat zemřelou osobu. 

Témata: Vražda Policie ČR Královéhradecký kraj