Počasí si o víkendu moc neužijeme. Hrozí déšť i sněžení

Jarní deštivé počasí v Praze

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

31. března 2023 6:00

České má před sebou deštivý víkend. Ačkoliv v sobotu teploty mohou vyrůst až na 14 stupňů, v neděli se naopak může objevit sníh.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometemrologického ústavu.

Předpověď na pátek:Zpočátku polojasno až oblačno. Ráno a dopoledne od západu přibývání oblačnosti a občas déšť nebo přeháňky, odpoledne ojediněle i bouřky. Večer ubývání srážek. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C, na jihovýchodě až 16 °C, v 1000 m na horách kolem 6 °C. Mírný, přechodně čerstvý jihozápadní až západní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na sobotu:Zataženo až oblačno. Místy, přechodně na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, na jihu Moravy až 14 °C. Mírný západní vítr 3 až 7 m/s, přechodně zesílí.

Předpověď na neděli:Zataženo až oblačno, na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Postupně od severu nad 400 m srážky smíšené nebo sněhové. Odpoledne a večer od severu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, na severu a severozápadě kolem 1 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C, na jihu Moravy až 11 °C. Mírný severní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, bude v Čechách slábnout.

Témata: Počasí Déšť