Předpověď počasí na měsíc: Může se do Česka vrátit ještě sníh?

Jarní přiroda v celé své kráse

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. března 2023 6:00

Koncem tohoto týdne se ochladí a na horách může i sněžit. Ani v noci však už teploty zřejmě neklesnou pod nulu. Celkově by pak nadcházející čtyři týdny měly být teplotně nadprůměrné.

V sobotu se začne ochlazovat, teploty přes den klesnou na 11 až 15 stupňů. V neděli a na začátku příštího týdne pak mohou spadnout na osm až 12 stupňů.

Po celý týden ale zůstanou i v noci teploty nad nulou. Minulý týden v některých dnech mrzlo i v nižších polohách a na horách se ochladilo až na minus 15 stupňů, tento týden se noční teploty pravděpodobně nesníží pod dva stupně nad nulou. V nocích na čtvrtek a pátek může být až plus deset stupňů.

Ačkoli se denní teploty budou blížit dvacítce, obloha zůstane po většinu týdne zatažená. Každý den v tomto týdnu také meteorologové očekávají déšť nebo přeháňky. O víkendu navíc mohou být přeháňky po ochlazení ve vyšších polohách smíšené nebo sněhové.

Celé období do 16. dubna má být teplotně nadprůměrné. Ranní teploty už budou většinou nad nulou, i když přechodně mohou klesnout pod bod mrazu. "Průměrné hodnoty maximálních týdenních teplot se budou pohybovat kolem 15 stupňů Celsia, přičemž druhý předpovědní týden bude o něco chladnější," uvedli meteorologové.

Srážkově mají být nadcházející čtyři týdny většinou v normálu. Průměrný úhrn srážek od 20. března do 16. dubna je v Česku 38 milimetrů. "O něco více srážek, než je obvyklé pro tuto roční dobu, se očekává v posledním předpovědním týdnu od 10. do 16. dubna," dodal ČHMÚ.

Témata: Počasí Jaro