Předpověď počasí na příští týden: Oteplení místy překazí nový sníh

Jarní přiroda v celé své kráse

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

12. března 2023 6:00

Česko má před sebou relativně teplý týden. V jeho průběhu se sice ochladí a denní maxima klesnou, většinou se ale budou pohybovat až kolem 15 stupňů. Přesto ale podle meteorologů hrozí místy další sněžení.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Na severu a severovýchodě ojediněle déšť, nad 400 m zpočátku i srážky sněhové. Během dne od západu zejména v severní polovině území místy déšť, později večer na severozápadě Čech přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. Mírný jihozápadní až jižní vítr 3 až 7 m/s. Na východě postupně vítr čerstvý s nárazy 15 až 20 m/s, na horách až 25 m/s (90 km/h).

Předpověď na úterý:Oblačno až zataženo, zejména na východě zpočátku až polojasno. Zpočátku na severozápadě, postupně na většině území přeháňky nebo déšť. Později v Čechách nad 1000 m i srážky sněhové. Večer od západu ubývání srážek. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C, při zmenšené oblačnosti až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C. Mírný jihozápadní až jižní vítr 3 až 7 m/s, přechodně vítr čerstvý s nárazy 15 až 20 m/s, se bude k večeru měnit na západní až severozápadní.

Předpověď na středu:Oblačno až zataženo, ojediněle, během dne přechodně na většině území sněhové, pod 400 m i smíšené nebo dešťové, přeháňky. K večeru ustávání srážek a od západu ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, v Čechách až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na čtvrtek:Polojasno až oblačno, od západu přechodně až zataženo a místy déšť, nad 500 m i sněžení. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na jižní až jihovýchodní.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Oblačno až polojasno. Postupně oblačno až zataženo a místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 5 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 15 °C.

Témata: Počasí Jaro