Předpověď počasí na víkend: Přijde ochlazení, upozorňují meteorologové

Ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

9. března 2023 6:00

Dnes i zítra je podle předpovědi dobré počítat se srážkami, počasí by se nijak zvlášť nemělo udobřit ani během druhého březnového víkendu. Jasnou oblohu podle meteorologů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) lidé čekat nemají.

Volné dny navíc po oteplení v závěru pracovního týdne přinesou ochlazení. Denní maxima dosáhnou v sobotu 5 °C, v neděli mohou být o dva stupně vyšší. Meteorologové nevylučují sněžení, pravděpodobnější je ve vyšších polohách.

Předpověď na sobotu (00-24):Zataženo, sněžení nebo sněhové přeháňky, zpočátku i déšť. Během dne postupně proměnlivá oblačnost a místy sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, na západě až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 5 °C. Čerstvý jihozápadní vítr 7 až 11 m/s, místy s nárazy 15 až 25 m/s (90 km/h), se bude měnit na severozápadní a večer zeslábne.

Předpověď na neděli (00-24):Oblačno až polojasno, ojediněle sněhové přeháňky. Postupně přibývání oblačnosti a místy občasný déšť. Zpočátku nad 400 m, postupně nad 700 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Mírný západní, později jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Témata: Počasí ČHMÚ