Předpověď počasí na měsíc: Se zimou se ještě neloučíme

Zimní počasí v Česku

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. února 2023 6:00

Týdenní průměry nejvyšších denních teplot budou v období do 19. března mezi devíti a 11 stupni. Průměry nočních teplot se podle měsíční předpovědi počasí budou pohybovat mezi nulou a plus dvěma stupni Celsia.

V nejbližších čtyřech týdnech budou celkově teploty odpovídat dlouhodobému průměru pro toto období, nebo budou i nadprůměrné, vyplývá z dlouhodobé předpovědi počasí ČHMÚ.cz.

"V období od 20. února do 19. března 2023 bude teplotně nadprůměrné až průměrné. První týden bude teplotně nadprůměrný. Průměrné minimální noční teploty se budou pohybovat kolem 2 °C, v noci na úterý kolem 6 °C, na konci týdne kolem -2 °C," uvedli meteorologové.

"Maximální denní teploty budou zpočátku kolem 11 °C, na konci týdne jen kolem 2 °C. Další týdny budou teplotně průměrné až nadprůměrné. Relativně nejchladnější by měl být týden od 6. do 12. března s minimálními teplotami kolem 0 °C a nejvyššími kolem 8 °C," dodali.

Období jako celek bude pravděpodobně srážkově průměrné s úhrny v jednotlivých týdnech od 8 do 12 mm, v týdnu od 6. do 12. března kolem 15 mm. Srážky budou zpočátku většinou dešťové i na horách, v průběhu období přechodně i ve středních polohách sněhové.

Témata: Počasí