Zimní počasí se po ránu připomene. Platí výstraha

Ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

17. února 2023 6:00

S jedním z rozmarů zimního počasí se mohou lidé v některých regionech potkat během pátečního rána. Platí totiž výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před ledovkou.

Podle meteorologů je do 9 hodin pravdědopodobný výskyt slabé ledovky při mrznoucích srážkách v okresech Jablonec nad Nisou, Jilemnice, Semily, Tanvald, Turnov a Železný Brod v Libereckém, Broumov, Dobruška, Náchod, Nové Město nad Metují, Rychnov nad Kněžnou, Trutnov a Vrchlabí v Královéhradeckém, Králíky a Žamberk v Pardubickém, Šumperk a Zábřeh v Olomouckém a Rýmařov v Moravskoslezském kraji.

Počasí přes den (07-24):Převážně zataženo, na většině území občasný déšť, zpočátku ojediněle i mrznoucí. Nejvyšší teploty 7 až 11 °C, na severovýchodě a východě území místy kolem 4 °C, v 1000 m na horách kolem 4 °C. Zpočátku mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s, na severovýchodě Čech a na Moravě slabý do 3 m/s. Během dne postupně většinou čerstvý západní 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 25 m/s (kolem 90 km/h).

Témata: Počasí Zima ČHMÚ