Kdy se počasí uklidní? Dnes se přižene další sněžení a silný vítr

Lidé ve sněhové vánici, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. února 2023 6:00

Počasí se po turbulentním pátku neumoudří ani dnes. Podle meteorologů nás čeká sněžení a pokračovat bude i silný vítr. V neděli se počasí zlepší, hrozí ale naopak silné mrazy.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na sobotu:K ránu místy i polojasno. Přes den oblačno až polojasno, místy sněhové přeháňky. Na horách až zataženo a zejména na severu a severovýchodě sněžení četnější. K večeru další ubývání oblačnosti a kromě severovýchodu i ustávání srážek.

Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, v 1000 m na horách kolem -5 °C. Čerstvý severozápadní, postupně až severní vítr 7 až 12 m/s, místy s nárazy 15 až 25 m/s (90 km/h), na horách kolem 30 m/s (110 km/h). Vítr bude během dne od západu postupně slábnout.

Komentář meteorologa: Od vyšších poloh místy tvorba sněhových jazyků, na horách závějí, zejména ráno a dopoledne místy výskyt náledí.

Předpověď na neděli:Oblačno až polojasno. Ojediněle sněhové přeháňky. V Čechách od západu až zataženo, na západě místy slabé sněžení.

Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C, při zmenšené oblačnosti ojediněle kolem -10 °C. Nejvyšší denní teploty -3 až +1 °C. Mírný severozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Témata: Počasí sníh