Předpověď počasí na dnešní den: Tři výstrahy a teploty nad nulou

Zima, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

2. února 2023 6:00

Několik meteorologických výstrah zůstává v platnosti až do čtvrtečních 18 hodin. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varuje před silným větrem a sněhovými jazyky či závějemi v části země. Denní teploty se budou držet nad nulou.

Lidé dnes musí počítat s čerstvým západním až severozápadním větrem o rychlosti až 70 km/h v Jihočeském, Pardubickém, Jihomoravském a Olomouckém kraji a také na Vysočině.

V okresech Frýdlant, Jablonec nad Nisou, Jilemnice a Tanvald v Libereckém, Trutnov a Vrchlabí v Královéhradeckém, Jeseník a Šumperk v Olomouckém a Bruntál a Rýmařov v Moravskoslezském kraji hrozí v polohách nad 700 metrů tvorba sněhových jazyků či závějí.

Sněhové jazyky se mohou tvořit také v částech Jihočeského, Plzeňského, Karlovarského, Pardubického a Zlínského kraje a na Vysočině.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Proměnlivá oblačnost, místy sněhové, v polohách pod 400 m, přes den pod 500 m smíšené nebo dešťové přeháňky, na horách sněžení trvalejší a zpočátku i vydatnější. Během dne v Čechách postupně od západu až zataženo a později zejména na západě a jihozápadě sněžení, pod 400 m déšť se sněhem nebo déšť. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, v 1000 m na horách kolem -1 °C. Čerstvý západní až severozápadní vítr 5 až 10 m/s, místy s nárazy kolem 20 m/s (70 km/h), na horách kolem 25 m/s (90 km/h), na východě Moravy vítr mírný. Později odpoledne a večer bude vítr slábnout.

Témata: Počasí Zima