Počasí: O víkendu bude chladněji, objeví se déšť

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. října 2022 6:00

Na rozdíl od předchozího víkendu, kdy teploty šplhaly až nad 20 stupňů, se v nadcházejících dnech teplého počasí nedočkáme. Denní maxima vyrostou v sobotu jen na 16 stupňů, v neděli pak o něco výše. Hrozí ale déšť i mlhy.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pátek:Přes den oblačno až zataženo, ojediněle, odpoledne a večer v Čechách místy déšť nebo přeháňky, na severozápadě Čech srážky četnější. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C, na jihu Čech až 17 °C, v 1000 m na horách kolem 10 °C, na Šumavě kolem 15 °C. V noci slabý jihovýchodní nebo proměnlivý vítr do 4 m/s, na jižní Moravě a na Českomoravské vrchovině mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s. Přes den mírný jihovýchodní až jižní vítr 3 až 7 m/s. K večeru bude vítr částečně slábnout a měnit se na jihozápadní.

Předpověď na sobotu:Zataženo až oblačno, ojediněle, během dne od jihozápadu na většině území déšť nebo přeháňky. Večer v Čechách od severozápadu ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C, na severozápadě Čech ojediněle až 19 °C. Slabý jihozápadní až západní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na neděli:Polojasno až oblačno. Místy mlhy nebo zataženo nízkou oblačností, která se ojediněle udrží do odpoledne. Ve východní polovině území zpočátku až zataženo a místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C, při mlze nebo nízké oblačnosti kolem 13 °C. Slabý proměnlivý nebo jižní vítr 1 až 4 m/s.

Témata: Počasí Déšť