Počasí o víkendu bude teplé. Naměříme až 21 stupňů

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. října 2022 6:00

Česko má před sebou relativně teplý víkend. Teploty se udrží kolem hranice dvaceti stupňů, v sobotu dokonce naměříme na teploměru až 21.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pátek:Polojasno až jasno. Ráno a dopoledne místy mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C, na severu a západě 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C. Slabý, ve východní polovině území během dne mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na sobotu:Oblačno až polojasno, během dne až zataženo. Ráno a dopoledne místy mlhy nebo nízká oblačnost, zejména na Moravě. Místy přeháňky nebo déšť. Večer od západu ubývání srážek a oblačnosti. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C. Slabý, během dne mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli:Jasno až polojasno, na východě zpočátku oblačno a ojediněle přeháňky. Ráno a dopoledne ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, na západě a jihozápadě až 1 °C a místy přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Témata: Počasí