Do Česka míří chladné počasí. Teploty spadnou během dne až na 9 stupňů

Mraky při západu slunce

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. září 2022 6:00

Tento týden bude v Česku počasí jako na houpačce. Zatímco zpočátku teploty během dne porostou až k 18 stupňům, uprostřed týdne se ochladí až na 9 stupňů. Koncem týdne se ale opět oteplí a o víkendu rtuť na teploměru opět povyleze až na 18 stupňů.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Oblačno až zataženo, v noci ojediněle mlhy. Místy déšť nebo přeháňky, na Moravě a ve Slezsku během dne i možnost bouřky. Během odpoledne od západu většinou polojasno. Večer na západě znovu přibývání oblačnosti a ojediněle déšť. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C, v 1000 m na horách kolem 9 °C. Slabý, postupně mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s bude večer slábnout a měnit se na jižní.

Předpověď na úterý:Zataženo až oblačno, ráno a večer místy až polojasno a ojediněle mlhy. Ojediněle, přes den na většině území přeháňky nebo déšť, na východě ojediněle bouřka. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 15 °C, na východě až 17 °C. Slabý, přes den mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na středu:Oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno a ráno ojediněle mlhy. Ojediněle, přes den místy přeháňky nebo občasný déšť, zejména na severu a západě zpočátku nad 1100 m i srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, při zmenšené oblačnosti a uklidnění větru až 1 °C a ojediněle přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C, na jihovýchodě až 15 °C. Slabý, přes den mírný jihozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na čtvrtek:Oblačno až zataženo, místy až polojasno, zejména na severozápadě a ráno ojediněle mlhy. Ojediněle přeháňky, hlavně na horách. Zejména na severu a západě zpočátku nad 1200 m i srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, při zmenšené oblačnosti a uklidnění větru až 1 °C a ojediněle přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C. Slabý proměnlivý, přes den mírný jihozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na pátek:Oblačno až zataženo, místy až polojasno. Ojediněle přeháňky nebo déšť. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, při zmenšené oblačnosti až 1 °C a ojediněle přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C. Slabý proměnlivý nebo jižní vítr do 4 m/s.

Vyhlídka počasí na víkend:Oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Místy přeháňky nebo déšť, na horách srážky četnější. Nejnižší noční teploty v sobotu 8 až 4 °C, v dalších dnech 12 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 18 °C.

Témata: Počasí Podzim