Počasí se v části Česka výrazně pokazí, platí výstraha před vydatným deštěm

Počasí, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

24. května 2022 6:00

S vydatnými srážkami musí od dnešního poledne počítat obyvatelé v pásu od Vysočiny po Jeseníky. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve výstraze upozornil, že může spadnout až 60 milimetrů srážek.

Výstraha platí od úterních 12 hodin pro okresy Dačice v Jihočeském kraji, Česká Třebová, Králíky, Lanškroun, Litomyšl, Moravská Třebová, Polička, Svitavy, Ústí nad Orlicí a Žamberk v Pardubickém kraji, Blansko, Boskovice, Ivančice, Kuřim, Moravský Krumlov, Rosice, Tišnov a Znojmo v Jihomoravském kraji, Jeseník, Konice, Litovel, Mohelnice, Šternberk, Šumperk, Uničov a Zábřeh v Olomouckém kraji, Bruntál, Krnov a Rýmařov v Moravskoslezském kraji a Bystřice nad Pernštejnem, Jihlava, Moravské Budějovice, Náměšť nad Oslavou, Nové Město na Moravě, Telč, Třebíč, Velké Meziříčí a Žďár nad Sázavou na Vysočině.

"Očekáváme bouřky postupující opakovaně přes stejná místa. Během večera přejde bouřková činnost v intenzivní déšť. V kombinaci bouřek a deště může napršet kolem 40 mm, lokálně kolem 60 mm. Ve druhé polovině noci na středu budou srážky slábnout," uvedli meteorologové. 

Témata: Počasí Déšť