Počasí o víkendu nezklame, teploměr může ukázat 23 stupňů už dnes

Ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

7. května 2022 6:00

Právě začínající víkend přinese teplé počasí, především o nedělním svátečním dni se oteplí až na 23 stupňů. Vyplývá to z aktuální předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Na severozápadě Čech dosáhnou denní maxima 23 °C už v sobotu, ve zbytku země pak v neděli. Po oba víkendové dny se dle předpovědi mohou místy vyskytnout přeháňky, ojediněle dokonce bouřky.

Předpověď na sobotu (00-24):Oblačno až zataženo, v jihovýchodní polovině území místy přeháňky, ojediněle bouřky. V severozápadní polovině Čech skoro jasno až polojasno, přechodně až oblačno. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C, v severozápadní polovině Čech až 23 °C, v 1000 m na horách kolem 13 °C. Slabý proměnlivý, během dne přechodně mírný severovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Polojasno až skoro jasno, během dne přechodně kupovitá oblačnost a místy přeháňky, ojediněle bouřky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 10 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C. Slabý, během dne mírný severní až severovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

Témata: Počasí ČHMÚ