Počasí: Nástup zimy je stále blíž. Meteorologové prozradili, jak bude o víkendu!

Počasí, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

20. listopadu 2021 6:00

Česko se probouzí do předposledního listopadového víkendu, nástup zimy se tedy neúprosně blíží. Zatím se ale nekoná. O právě začínajícím víkendu si ještě užijeme poměrně příznivého počasí.

Dnes ještě teploty vyšplhají nad 10 stupňů, na listopad bude poměrně teplo i na horách, kde denní maxima i nad 1000 metrů dosáhnou šesti stupňů. Zítra mohou stejné teploty klidně panovat i v nížinách.

Vyplývá to z aktuální předpovědi zveřejněné na webu Českého hydrometeorologického ústavu. 

Předpověď na sobotu (00-24):Zataženo až oblačno a ojediněle mrholení, zejména na horách. Během dne postupně místy polojasno až skoro jasno. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C, v 1000 m na horách kolem 6 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s bude během dne slábnout a měnit se na jihozápadní.

Předpověď na neděli (00-24):Zataženo až oblačno, místy přechodně polojasno. Ráno a dopoledne místy mlhy. Večer na severozápadě místy přeháňky, na horách později sněhové. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C. Slabý jihozápadní až západní vítr 1 až 4 m/s.

Témata: Počasí Podzim ČHMÚ