Počasí během víkendu: Mrazivá rána, mlhy a přes den oteplení, ukazuje předpověď!

Podzimní mlhy, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

3. listopadu 2021 6:00

Listopad už s sebou přinesl pravé podzimní počasí, což bude platit i o nadcházejícím víkendu, prvním v tomto měsíci. Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu může ráno klidně mrznout, přes den se ale oteplí.

O víkendu bude i mrznout, především v noci na sobotu mohou teploty klesnout až na 4 stupně pod nulou. Ve dne se ale výrazně oteplí, dle předpovědi jsou očekávány maxima kolem 11 °C. 

Meteorologové předpokládají v obou dnech jasnou nebo polojasnou oblohu, postupně by měla přibývat oblačnost a především na severu země by mohlo místy pršet. Ráno se budou ojediněle vyskytovat mlhy.

Předpověď na sobotu (00-24):Jasno až polojasno, místy mlhy, i mrznoucí nebo zataženo nízkou oblačnosti. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, při nízké oblačnosti kolem +2 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C, při mlze a nízké oblačnosti kolem 4 °C. Slabý západní, postupně proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Polojasno až jasno, ojediněle mlhy. Postupně přibývání oblačnosti, na severu místy, jinde ojediněle déšť. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Témata: Počasí Podzim ČHMÚ