Předpověď počasí na příští týden: Počítejte s tím, že se ochladí!

Podzim, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

30. září 2021 6:00

Říjen začíná již zítra, od pondělí nás pak čeká první kompletní týden v tomto měsíci. Počasí tomu bude odpovídat. Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu se totiž bude postupně ochlazovat.

Opravdu konkrétní je zatím pouze předpověď na pondělí, kdy se mohou teploty v rámci republiky výrazně lišit. Zatímco na západě může být ráno jen šest stupňů nad nulou, na východě by naopak mohl teploměr ukázat až 23 °C.

V následujících pracovních dnech se již ochladí. Meteorologové očekávají, že teploty klesnou až k 12 °C, ačkoliv na východě země může být nadále tepleji. 

Předpověď na pondělí (00-24):Oblačno až zataženo, jen místy přechodně polojasno. Zpočátku ojediněle, postupně na většině území déšť nebo přeháňky. Ojediněle bouřka. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C, v západní polovině území 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C, ve východní polovině území 19 až 23 °C. Mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s se bude v Čechách měnit na jihozápadní až západní.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka:Oblačno až zataženo, místy občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 11 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 17 °C, zpočátku na východě až 20 °C.

Témata: Počasí Podzim ČHMÚ