Ladovská zima se nekoná? Před Vánoci bude 8 stupňů, ukazuje předpověď počasí

Podzimní mlhy

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. prosince 2020 8:13

Ačkoliv do Vánoc zbývá jen pár dní, nic nenasvědčuje tomu, že by ty letošní měly být bílé. Naopak, o víkendu teploty dokonce vyrostou k osmi stupňům nad nulou.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pátek:Většinou zataženo nízkou oblačností, ojediněle mrholení, i mrznoucí. Místy mlhy, i mrznoucí. Na horách místy, jinde ojediněle i polojasno. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C, při zmenšené oblačnosti až 7 °C. Slabý jižní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na sobotu:Většinou zataženo nízkou oblačností, ojediněle mrholení, i mrznoucí. Místy mlhy, i mrznoucí. Na horách místy, jinde ojediněle i polojasno. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C, při zmenšené oblačnosti až 7 °C. Slabý jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s, ve východní polovině území vítr mírný 3 až 7 m/s.

Předpověď na neděli:Většinou zataženo a zpočátku ojediněle, postupně na většině území déšť, na horách a později od vyšších poloh sněžení, ojediněle mrznoucí srážky. Ojediněle mlhy, zpočátku i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +3 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 5 °C, postupně místy až 8 °C.

Témata: Počasí Zima Podzim