O víkendu se překvapivě oteplí! Počasí si ale nachystá i další překvapení!

Podzim

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. prosince 2020 7:51

O víkendu se podle meteorologů výrazně oteplí. Teploty vystoupají až na 11 stupňů. Zároveň se ale objeví silný vítr.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pátek:Oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Ojediněle, ve východní polovině území zpočátku místy sněžení nebo déšť, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, na západě při zmenšené oblačnosti až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 5 °C, na východě až 7 °C. Čerstvý jihovýchodní vítr 5 až 10 m/s, místy v nárazech 15 až 20 m/s (až 70 km/h), v západní polovině území vítr mírný 2 až 6 m/s.

Předpověď na sobotu:Zataženo až oblačno, místy přechodně až polojasno. Ojediněle, postupně místy déšť, na západě i sněžení nebo mrznoucí srážky. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C, na západě až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C, na západě kolem 4 °C. Čerstvý jihovýchodní vítr 5 až 10 m/s, místy v nárazech 15 až 20 m/s (až 70 km/h), v západní polovině Čech vítr mírný 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli:Zataženo až oblačno, místy přechodně až polojasno. Místy déšť, na západě území i sněžení nebo mrznoucí srážky. Nejnižší noční teploty 7 až 2 °C, na západě kolem 0 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 11 °C, na západě kolem 3 °C.

Témata: Počasí Podzim