Přes den jen 3 stupně? Předpověď počasí slibuje ochlazení!

Podzimní příroda, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. listopadu 2020 6:00

Příští týden se bude v Česku opět ochlazovat. Ke konci týdne teploty klesnou až na tři stupně.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Většinou zataženo, v noci a ráno od západu na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Na Moravě zpočátku ojediněle mlhy a mrholení. Během dne od západu slábnutí srážek a částečné ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C, v západních Čechách až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 3 až 7 m/s, se bude měnit na západní. Místy nárazy kolem 15 m/s, na horách na severu kolem 20 m/s.

Předpověď na úterý:Oblačno až zataženo, přechodně polojasno, místy přeháňky nebo občasný déšť. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s se bude v Čechách měnit na jihozápadní a bude večer slábnout.

Předpověď na středu:Oblačno až zataženo, během dne místy polojasno. Ojediněle mlhy, mrholení nebo slabý déšť. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C, při zmenšené oblačnosti kolem 2 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C. Mírný jihozápadní až jižní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na čtvrtek:Polojasno, zpočátku místy nízká oblačnost. Během dne od západu přibývání oblačnosti a ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, při déletrvající nízké oblačnosti kolem 6 °C. Mírný jižní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s se bude měnit na jihozápadní až západní a bude slábnout.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Zataženo až oblačno. Na většině území občasný déšť nebo přeháňky, na horách a přechodně od středních poloh postupně srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty +4 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C, postupně 3 až 7 °C.

Témata: Počasí Podzim