Víkendové počasí zkazí mrholení. Teploty v noci spadnou k nule!

Podzim

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. listopadu 2020 6:00

Počasí o víkendu se ponese v duchu pravého podzimu. Ačkoliv během dne teploty porostou, hrozí déšť a mrholení. V noci se pak teploty propadnou až k nule.

Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pátek:Oblačno až zataženo, zejména v Čechách přechodně až polojasno. Ojediněle mrholení nebo slabý déšť. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, při zmenšené oblačnosti ojediněle až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C, na jihozápadě až 14 °C, v 1000 m na horách kolem 5 °C, na Šumavě kolem 8 °C. Slabý jihozápadní až jižní vítr 1 až 4 m/s, přes den na severovýchodě vítr mírný 3 až 6 m/s.

Předpověď na sobotu:Zataženo až oblačno, ojediněle, na Moravě místy, mlhy. Ojediněle slabý déšť nebo mrholení. V Čechách postupně místy protrhávání oblačnosti až na polojasno. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C, na Moravě kolem 7 °C. Slabý jižní až jihozápadní vítr 1 až 4 m/s se bude měnit na jihovýchodní.

Předpověď na neděli:Zataženo nízkou oblačností, místy mlhy a ojediněle mrholení. Na horách, v nižších polohách na jihozápadě místy, jinde jen ojediněle polojasno až jasno. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, při zmenšené oblačnosti až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C, při zmenšené oblačnosti kolem 11 °C. Slabý jižní až jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s, na severovýchodě vítr mírný 3 až 7 m/s.

Témata: Počasí Podzim