POČASÍ příští týden? V noci téměř nula!

Podzimní mlhy

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

25. října 2020 6:00

Příští týden bude v Česku ještě relativně teplo. V noci sice klesnou teploty až na 1 stupeň, během dne se ale vyšplhají až na 15 stupňů.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Zataženo nízkou oblačností, místy mlhy a mrholení. Na horách a přechodně místy i v nižších polohách skoro jasno až polojasno. Během dne v Čechách od západu přibývání frontální oblačnosti, postupně místy déšť. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C, při malé oblačnosti a uklidnění větru až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C, při malé oblačnosti ojediněle kolem 15 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na západě slabý proměnlivý vítr.

Předpověď na úterý:Oblačno až zataženo, zpočátku na východě místy ještě polojasno. Ojediněle mlhy a mrholení. Od západu na většině území občasný déšť. Odpoledne v Čechách ubývání srážek a částečně i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C, v Čechách místy až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, na východě kolem 14 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s, na Moravě a ve Slezsku mírný jižní 2 až 6 m/s.

Předpověď na středu:Oblačno až zataženo, přechodně místy polojasno, ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, místy přízemní mrazíky, na východě kolem 7 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. Slabý, během dne mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek:Oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, na východě místy až 14 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Zpočátku oblačno až zataženo a na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Během období postupně ubývání srážek i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 8 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 15 °C.

Témata: Počasí Podzim